google-site-verification=RG9ubrSkMdT23VUAk_N-IlAUzazFRQmSstgc5brZcTQ
top of page

Не замърсявайте съзнанието си!

Много се говори за това с каква храна трябва да се храним, колко е полезно да спортуваме и т.н. Хората спазваме какви ли не диети и мислим как да се погрижим за тялото си – това е чудесно, но не трябва да забравяме, че нашата същност се състои от дух, тяло и ум.


Както се грижим за тялото си и мислим, с какво го храним, също така трябва да помислим с какво „храним“ съзнанието си. Мислите са изключително мощни и могат да предизвикат болести и депресия, както и обратно, чрез тях можем да постигнем хармония, баланс и здраве.


Обърнете внимание на това с каква информация пълните съзнанието си през деня. Дори и да не го осъзнавате веднага, ежедневното „хранене“ на съзнанието с негативизъм , лоши новини, дори филми с насилие и драма, влияят на нашите мисли, настроение и чувства. Започваме да се чувстваме безпомощни, унили и депресирани.


Негативното разболява ума ни, води до непрестанен стрес и напрежение, а след това разболява и тялото ни.




Спрете потокът от негативизъм!


Не допускайте негативната информация в ума си. Вместо това, прочетете хубава книга, гледайте някой комедиен филм, който да ви накара да се смеете; изпозлвайте времето си да играете шах, табла или нещо друго, което обичате. Ако времето позволява, разходете се за час, след вечеря – това е изключително полезно за тялото и ума.


Направете го ще бъдете по-здрави и щастливи.

30 views0 comments

Comments


bottom of page